Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Koncerter, musikandagter m.m.

Med mellemrum er der koncerter, musikandagter eller lignende i kirken. Her kan du se både hvilke arrangementer, der er på vej - og glimt fra afholdte koncerter.

Hillerød Orgelsafari

Lørdag den 24. oktober 2020 kl. 13.00 - ca. 19.30

- en musikalsk ekskursion i det nordsjællandske

Lyt til de forskellige udgaver af Instrumenternes Dronning præsenteret af deres egne organister, når de fem kirker inden for Hillerøds bygrænse inviterer på Orgelsafari. Vi starter i Hillerød Kirke, hvorefter vi samlet kører i bus rundt til de andre kirker. Der bliver sørget for traktement på den kirkelige savanne undervejs.

13.00: Hillerød Kirke
14.00: Præstevang Kirke
15.00: Grønnevang Kirke
Kaffe
16.30: Frederiksborg Slotskirke
17.30: Ullerød Kirke
Aftensmad

Pris for mad og bustransport: 50,- - dette er primært for dem, der ønsker at deltage i hele arrangementet. Tilmelding til bustransport og aftensmad samt betaling for dette er nødvendig senest d. 7/10 til Inger Merete Tuxen på organist@gronnevang.dk. Der er kun et begrænset antal pladser så tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Der er også mulighed for at deltage i enkelte koncerter, og dette kræver ikke tilmelding.

Huskoncert

Lørdag d. 28. november

Når der er Adventsfest i Grønnevang Kirke, er det blevet en uundværlig tradition, at kirkens kor fylder kirkerummet med dejlige juletoner. Spirekoret, Angels og Julekoret synger julen ind ved hver deres mini-koncert.

Der er gratis adgang til koncerterne, men har man lyst, kan man give et bidrag til dagens indsamling, hvor der samles ind til julehjælp til de mennesker i sognet, der har brug for en håndsrækning i juletiden.

14.30: Spirekoret

15.30: Angels

16.30: Julekoret

 

 

De ni læsninger

Søndag d. 6. december kl. 10.00

"De ni læsninger" er en musikgudstjeneste, som gennem 9 bibeltekster fortæller om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse. Traditionen stammer fra England, hvor den finder sted juleaften. I Danmark er det i mange kirker en tradition at holde "De ni læsninger" i ugerne op til jul.

Mens bibelteksterne ligger fast, er der meget stor forskel på, den musikalske udformning. Nogle får karakter af en koncert, mens andre lægger vægt på fællessang. I Grønnevang Kirkes udgave er fællessangen i højsædet. Sangteksterne er skrevet af Thyge Enevoldsen, og musikken er komponeret af organist Inger Merete Tuxen. 4 nye melodier til fællessang var ingen hindring for, at den fik en rigtig god modtagelse af menigheden, da vi for første gang brugte den som første del af en højmesse i december 2011.

Hvem der medvirker ved "De ni læsninger" 2020 vil blive meddelt senere.

God fornøjelse – og glædelig jul!

Påskedag for fuld musik

Søndag d. 4. april 2021 fra kl. 9.40

Påsken er en stor højtid i den kristne kirke. Det markerer Grønnevang Kirke på en festlig måde påskedag, hvor kirken igen i år får besøg af den forrygende trompetist, Dorthe Zielke. Fra kl. 9.40 vil hun spille påskemusik uden for kirken – til glæde for enhver, der kommer forbi kirken i dette tidsrum. Ved gudstjenesten kl. 10.00 fortsætter hun musikken sammen med organist Inger Merete Tuxen.

Dorthe Zielke har, siden hun blev uddannet i 2000, spillet til et utal af koncerter dels som solist og dels sammen med orkestre som Det Kgl. Kapel, DR Big Bandet, Radiosymfoniorkestret i Berlin og det berømte Mahler Chamber Orchestra. Gennem de forløbne 20 år har hun spillet i over 400 danske kirker, så hun ved om nogen, hvad der skal til for at tilpasse musikken til de meget forskellige kirkerum. Hun har tidligere spillet i Grønnevang Kirke, både påskedag og tidligere hvor hun, med Søren Johannsen ved orgelet, gav en fantastisk koncert.