Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Koncerter, musikandagter m.m.

Med mellemrum er der koncerter, musikandagter eller lignende i kirken. Her kan du se både hvilke arrangementer, der er på vej - og glimt fra afholdte koncerter.

Salmer i sorg og glæde

Fredag d. 1. november kl. 19.00

Koncert og fortælling ved Marianne Harboe (tekst) og Hans Dal (musik/sang). Koncerten former sig som en ”vekselsang”, hvor Marianne fortæller om salmernes baggrund og inspiration, og hvor Hans står for sang og musik. Der vil også være mulighed for fællessang.

Bo Nygaard Larsen skrev om dem i organistbladet:

"Og her gik man og sukkede efter nye salmer, og så får man ikke færre end 30 af slagsen, smukt pakket ind i en trefløjet cover og leveret af ægteparret Marianne Harboe, tekst, og Hans Dal, musik. Mens sidstnævnte, der er komponist af uddannelse, er en garvet rotte i alskens musikalske sammenhænge fra julekalender til populærmusik, er førstnævnte mere ubeskrevet. Marianne skriver nogle særdeles gode salmer. Hans Dal tilfører salmerne en musik, så de hver især kommer til at fremstå som individuelle perler. Han forsøger ikke at tvinge teksterne ned i en traditionel kirkestil, men bruger sin egen med inspiration fra den nordiske folke- og visesangtradition og tak for det."

De ni læsninger

Søndag d. 8. december kl. 10.00

"De ni læsninger" er en musikgudstjeneste, som gennem 9 bibeltekster fortæller om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse. Traditionen stammer fra England, hvor den finder sted juleaften. I Danmark er det i mange kirker en tradition at holde "De ni læsninger" i ugerne op til jul.

Mens bibelteksterne ligger fast, er der meget stor forskel på, den musikalske udformning. Nogle får karakter af en koncert, mens andre lægger vægt på fællessang. I Grønnevang Kirkes udgave er fællessangen i højsædet. Sangteksterne er skrevet af sognepræst Thyge Enevoldsen, og musikken er komponeret af organist Inger Merete Tuxen. 4 nye melodier til fællessang var ingen hindring for, at den fik en rigtig god modtagelse af menigheden, da vi for første gang brugte den som første del af en højmesse i december 2011.

Når vi i år har "De ni læsninger" i forbindelse med højmessen d. 8. december, medvirker Filip Skjerning på saxofon og Inger Merete Tuxen leder musikken.

God fornøjelse – og glædelig jul!

Påskedag for fuld musik

Søndag d. 12. april 2020 fra kl. 9.40

Påsken er en stor højtid i den kristne kirke. Det markerer Grønnevang Kirke på en festlig måde påskedag, hvor kirken igen i år får besøg af den forrygende trompetist, Dorthe Zielke. Fra kl. 9.40 vil hun spille påskemusik uden for kirken – til glæde for enhver, der kommer forbi kirken i dette tidsrum. Ved gudstjenesten kl. 10.00 fortsætter hun musikken sammen med organist Inger Merete Tuxen.

Dorthe Zielke har, siden hun blev uddannet i 2000, spillet til et utal af koncerter dels som solist og dels sammen med orkestre som Det Kgl. Kapel, DR Big Bandet, Radiosymfoniorkestret i Berlin og det berømte Mahler Chamber Orchestra. Gennem de forløbne 20 år har hun spillet i over 400 danske kirker, så hun ved om nogen, hvad der skal til for at tilpasse musikken til de meget forskellige kirkerum. Hun har tidligere spillet i Grønnevang Kirke, hvor hun, med Søren Johannsen ved orgelet, gav en fantastisk koncert.