Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Koncerter, musikandagter m.m.

Med mellemrum er der koncerter, musikandagter eller lignende i kirken. Her kan du se både hvilke arrangementer, der er på vej - og glimt fra afholdte koncerter.

 

 

De ni læsninger

Søndag d. 8. december kl. 10.00

"De ni læsninger" er en musikgudstjeneste, som gennem 9 bibeltekster fortæller om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse. Traditionen stammer fra England, hvor den finder sted juleaften. I Danmark er det i mange kirker en tradition at holde "De ni læsninger" i ugerne op til jul.

Mens bibelteksterne ligger fast, er der meget stor forskel på, den musikalske udformning. Nogle får karakter af en koncert, mens andre lægger vægt på fællessang. I Grønnevang Kirkes udgave er fællessangen i højsædet. Sangteksterne er skrevet af sognepræst Thyge Enevoldsen, og musikken er komponeret af organist Inger Merete Tuxen. 4 nye melodier til fællessang var ingen hindring for, at den fik en rigtig god modtagelse af menigheden, da vi for første gang brugte den som første del af en højmesse i december 2011.

Når vi i år har "De ni læsninger" i forbindelse med højmessen d. 8. december, medvirker Filip Skjerning på saxofon. Thyge Enevoldsen er liturg og Inger Merete Tuxen leder musikken.

God fornøjelse – og glædelig jul!

Påskedag for fuld musik

Søndag d. 12. april 2020 fra kl. 9.40

Påsken er en stor højtid i den kristne kirke. Det markerer Grønnevang Kirke på en festlig måde påskedag, hvor kirken igen i år får besøg af den forrygende trompetist, Dorthe Zielke. Fra kl. 9.40 vil hun spille påskemusik uden for kirken – til glæde for enhver, der kommer forbi kirken i dette tidsrum. Ved gudstjenesten kl. 10.00 fortsætter hun musikken sammen med organist Inger Merete Tuxen.

Dorthe Zielke har, siden hun blev uddannet i 2000, spillet til et utal af koncerter dels som solist og dels sammen med orkestre som Det Kgl. Kapel, DR Big Bandet, Radiosymfoniorkestret i Berlin og det berømte Mahler Chamber Orchestra. Gennem de forløbne 20 år har hun spillet i over 400 danske kirker, så hun ved om nogen, hvad der skal til for at tilpasse musikken til de meget forskellige kirkerum. Hun har tidligere spillet i Grønnevang Kirke, hvor hun, med Søren Johannsen ved orgelet, gav en fantastisk koncert.