Har du glemt dit kodeord?

Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular 

Koncerter, musikandagter m.m.

Med mellemrum er der koncerter, musikandagter eller lignende i kirken. Her kan du se både hvilke arrangementer, der er på vej - og glimt fra afholdte koncerter.

Julekoncert med koret Concentus

Tirsdag den 26. november kl. 19.30
Koret Concentus, som er hjemmehørende i Græsted kirke, er et blandet kor på 35 sangere. Koret har eksisteret i 15 år. Repertoiret spænder fra klassisk kirkemusik til nyere korstof.
Dirigent er Marianne Rygh. Hun har studeret korledelse, sangteknik og hørelære hos nogle af Skandinaviens bedste kordirigenter. Hun har dirigeret forskellige kor i over 30 år og har selv sunget i kor siden hun var barn.
Korets faste pianist er Susanne Clod Pedersen, Hun har diplomeksamen fra Musikkonservatoriet og og solist-debuterede som pianist fulgt af et års studier ved Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva. Hun har PO organisteksamen fra kirkemusikskolen i Roskilde.
Årets julekoncert byder på smukke klassiske korsatser og ældre og nyere julemusik akkompagneret af klaver og trompet. Koncerten er gratis.

De ni læsninger

Søndag d. 8. december kl. 10.00

"De ni læsninger" er en musikgudstjeneste, som gennem 9 bibeltekster fortæller om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse. Traditionen stammer fra England, hvor den finder sted juleaften. I Danmark er det i mange kirker en tradition at holde "De ni læsninger" i ugerne op til jul.

Mens bibelteksterne ligger fast, er der meget stor forskel på, den musikalske udformning. Nogle får karakter af en koncert, mens andre lægger vægt på fællessang. I Grønnevang Kirkes udgave er fællessangen i højsædet. Sangteksterne er skrevet af Thyge Enevoldsen, og musikken er komponeret af organist Inger Merete Tuxen. 4 nye melodier til fællessang var ingen hindring for, at den fik en rigtig god modtagelse af menigheden, da vi for første gang brugte den som første del af en højmesse i december 2011.

Når vi i år har "De ni læsninger" i forbindelse med højmessen d. 8. december, medvirker Filip Skjerning på saxofon, Inger Merete Tuxen leder musikken og Claus Øland-Christensen er liturg.

God fornøjelse – og glædelig jul!