Har du glemt dit kodeord?

Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular 

Koncerter, musikandagter m.m.

Med mellemrum er der koncerter, musikandagter eller lignende i kirken. Her kan du se både hvilke arrangementer, der er på vej - og glimt fra afholdte koncerter.

Hillerød Orgelsafari

Lørdag den 24. oktober 2020 kl. 13.00 - ca. 19.30

- en musikalsk ekskursion i det nordsjællandske

Lyt til de forskellige udgaver af Instrumenternes Dronning præsenteret af deres egne organister, når de fem kirker inden for Hillerøds bygrænse inviterer på Orgelsafari. Vi starter i Hillerød Kirke, hvorefter vi samlet kører i bus rundt til de andre kirker. Der bliver sørget for traktement på den kirkelige savanne undervejs.

13.00: Hillerød Kirke
14.00: Præstevang Kirke
15.00: Grønnevang Kirke
Kaffe
16.30: Frederiksborg Slotskirke
17.30: Ullerød Kirke
Aftensmad

Bustransporten er primært for dem, der ønsker at deltage i hele arrangementet. Tilmelding til bustransport og aftensmad nødvendig senest d. 8/10. Der er også mulighed for at deltage i enkelte koncerter, og dette kræver ikke tilmelding.Info om pris m.m. følger.

De ni læsninger

Søndag d. 6. december kl. 10.00

"De ni læsninger" er en musikgudstjeneste, som gennem 9 bibeltekster fortæller om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse. Traditionen stammer fra England, hvor den finder sted juleaften. I Danmark er det i mange kirker en tradition at holde "De ni læsninger" i ugerne op til jul.

Mens bibelteksterne ligger fast, er der meget stor forskel på, den musikalske udformning. Nogle får karakter af en koncert, mens andre lægger vægt på fællessang. I Grønnevang Kirkes udgave er fællessangen i højsædet. Sangteksterne er skrevet af Thyge Enevoldsen, og musikken er komponeret af organist Inger Merete Tuxen. 4 nye melodier til fællessang var ingen hindring for, at den fik en rigtig god modtagelse af menigheden, da vi for første gang brugte den som første del af en højmesse i december 2011.

Hvem der medvirker ved "De ni læsninger" 2020 vil blive meddelt senere.

God fornøjelse – og glædelig jul!