Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Derfor kommer jeg i Grønnevang Kirke

"Jeg har oplevet, at troen bærer." Sådan siger 91-årige Rigmor Kofoed, som kommer i Grønnevang Kirke. Vi har spurgt nogle forskellige kirkegængere, hvorfor de kommer i kirken. Her er hendes svar:

Jeg har kommet i Grønnevang Kirke al den tid, jeg har boet i Hillerød Øst. Det begyndte med, at min mand kom på plejehjem, og vi kom til gudstjenesterne der. Vi blev så glade for præsten, og så løste vi sognebånd til Grønnevang Kirke.

Det har jeg aldrig fortrudt. Der var et eller andet over den åndelighed, ægthed og måde at fortolke evangeliet på, som jeg godt kunne lide, og som harmonerede meget godt med min holdning til det at være en kristen. Og så mødte jeg et fantastisk fællesskab med de mennesker, der kommer der, på tværs af uddannelse, alder m.m.

I Grønnevang har jeg mødt et hjerteligt velkommen i den måde, jeg er blevet taget imod på. "Nu er du her - nu er du en af os!" Det har også gjort, at jeg efterhånden har møvet mig ind i de fleste ting i kirken: sognecaféen, strikkeklubben, gymnastikholdet, påskevandring og også forplejning af Assisterne om sommeren. Der er brug for en, og det er rigtig dejligt! Særligt når man tænker på, hvor mange i min alder, der er ensomme. Jeg er altid frisk på at prøve noget nyt, når kirken reklamerer for et eller andet, om det er lovsangsgudstjeneste eller det er at synge for de ældre på plejehjemmet.

Nu fylder jeg snart 92, men Gud har sørget for, at jeg på trods af min høje alder ikke har mistet min forstand.  Og så har jeg oplevet, at troen på ham bærer - også igennem svære tider og angst for døden. Det er det, der holder mig fast.