Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Vi støtter Christian Family Care

Jens og Jørgen Kruse fortæller om arbejdet:

Historisk:

I midten af 1980-erne fik vi interesse for at hjælpe fattige og undertrykte mennesker i Østeuropa. Vi begyndte at køre nødhjælp til hospitaler og institutioner i Polen. I begyndelsen i privatbiler, men senere med fuldt læssede lastbiler. Vi formidlede kontakt mellem læger i Polen og læger fra Hvidovre Hospital. Især var det nødvendigt, at de lærte at bruge bl.a. de dialyseapparater, vi havde leveret til dem.

Efter nogle år fik vi også lyst til at støtte befolkningen i Rumænien som i mange år havde været undertrykt. Nu blev det pludselig muligt for os at komme ind i landet med tøj, medicin og basale madvarer til børnehjem og meget fattige familier. Mediernes billeder og reportager fra især børnehjem med ulidelige forhold gjorde indtryk på os.

I begyndelsen af 1990-erne blev det muligt for os at køre til både Hviderusland, Rusland og Ukraine. Især blev vi optaget af at hjælpe sigøjnere i Ukraine med at få undervisning. Vi er lærere, som ved hvad uddannelse betyder for at skabe vækst og velfærd. Vi byggede skoler og ansatte lærere, der forstod de vanskelige forhold, og vi kunne efter nogle år se de første sigøjnere afslutte en faglig uddannelse.

Indimellem leverede vi også nødhjælp til Moldavien og de Baltiske lande.

I 1992 rejste vi til Turkmenistan for at besøge forfulgte kristne og andre minoriteter. Det gjorde et stort indtryk på os at se, hvordan folk blev overvåget og kontrolleret af styret i landet. Vi forsøgte at lægge pres på regeringen for at få frigivet politiske og religiøse fanger.

Vores arbejde blev og bliver stadig finansieret af mange forskellige bidragydere, private såvel som foreninger, fonde, firmaer og kirker. Herunder også ved indsamlinger i Grønnevang Kirke.

I dag:

I de omkringliggende muslimske lande er situationen den samme, og derfor er vi nu engageret i at hjælpe lignende grupper i Usbekistan, Tajikistan, Kasakhstan, Iran og Afghanistan. I Afghanistan hjælper vi bl.a. kvinder med sykurser og mænd med edb-undervisning. Vi har kontakt med flere grupper af kristne, som lever i skjul for myndighederne, fordi det er forbundet med dødsstraf at konvertere fra Islam. En del flygter til de nærliggende lande og nogle kommer til Danmark. Dem forsøger vi at hjælpe gennem det kirkelige flygtningearbejde her i kirken. I Omid o Shadi – Håb og Glæde - støtter vi dem i deres proces i asylsystemet, men også med forskellige sociale arrangementer, som kan hjælpe og opmuntre dem under deres svære tid i flygtningelejrene. 

Vi er ikke nogen stor organisation med mange medarbejdere. Men vi har hjerte for at hjælpe de mest trængte og forfulgte især i de muslimske lande. Derfor gør vi os umage for at vores hjælp kommer dem til gavn, som har mest brug for den, både materielt, moralsk og åndeligt. Vi oplever, at flere og flere muslimer i Afghanistan og landene deromkring opdager friheden og kærligheden i det kristne budskab og at evangeliet om Jesus bringer lys midt i mørket og liv midt i en hverdag, hvor døden er tæt på.

Lad os fortsætte med bede for dem. Det er den bedste hjælp, vi kan give dem.